Website
view
Instagram
view
Twitter
view
Phone Number
view
Design Fee
view

About

This Firm is a broadening notion to what Riri believed and do since he begin his architectural debute in 2005. Until now the firm has been evolve with the work of architecture, interior, landscape, and product design. All of those works reveal a deep concern on reliable function without set aesthetic values aside. The key to this dedication is always listening to and asking the client which will gather more information to understand and learn essential things of the user’s requirements and demands. Atelier Riri’s point of views on architecture and other fields a of creative design has always been focused on how to connect the live, the surrounding, and the sustainable design minded within a contemporary solutions. Therefore, architecture works will not merely a building, but also a responsive attitude toward its context.

Kiri's House

by ATELIER RIRI

Views Photos

In Indonesian, Kiri means left. An analogy to represent the shape of a house that give an impression as if it’s leaning to the left. Kiri’s House is an application of a design for a house that refers to the owner’s personal character: compact rooms to create practical living style. With an area of land 6x15 meters, this house was designed to be functional. Shape no longer became our first priority. Building mass, in fact, took the simplest form, four side geometry.

Rooms were programmed to suit the owner’s cultural life. It creates open space which was came from the result of rooms’ integration and reduction of needs that was considered less important to be placed on ground level. Equipped with moveable furniture (wheeled), the area on ground level then provides space for complex activity. Meanwhile, private area on the second story was equipped with built-in furniture. Both levels is bound with a corridor that taken a shape like a sidecourt on the right side of the building. That way, the building looks like it has only 4.65 meter width and leaning to the left. On the side of the sidecourt, there’s an open space.

Location Bintaro
City Jakarta Selatan
Property Type Landed House
Area Size 98 sqm
Design Style Contemporary
Architect / Designer
Novriansyah Yakub
Contractor
-
Photograper
Fernando Gomulya
Project duration
-
Year of completion
2009