PS-26 Green Office

by Wahana Architects

0 Likes Views Photos

The office building has 4 floors, namely: Basement, Ground floor, Upper Deck floor and floor with an area of 2500 m2 has combination of concrete and steel building structures. Building materials are almost all covered by brick paste to give the impression of a warm. The use of wood provides a touch of natural elements and harmony with nature.

Part basement as if a stage for 2 pieces of mass beam on it. Both the mass of the beam that serves as a work space and lounge are placed parallel, elongated in the direction of the axis of the West – East. One of the beams somehow looks lighty and floating on the water with columns and steel structures that sustain them. Designed an open plaza area, there is a reflecting pool and a invisible meeting room.

Circulation into the ground floor lobby designed half open on the side of the elongated basement. Occupants are invited to enjoy the natural atmosphere circulation formed by the waterfall and cliffs – Bronjol Kodok Stone arranged diagonally. Even surrounded by natural atmosphere, the occupants will not be drenced in the rain because of the glass roof along the circulation which divides the pond.

The main circulation inside the building is atrium with skylights as the roof, atrium flanked by two mass beam. Stairs terrace and ground floor lobby area surrounded by glass-roofed wooden pergola. Vertical Garden System with 2 storeys height with steel structures arranged along one side of the atrium, so that occupants feel the ambiguity between interior and exterior.

The existence of the plaza and reflecting pool, also oblique pool with trees penetrate it aims to form a beautiful office setting, created a flexible and comfortable feeling to work, according to the client’s expectations. At some point the pool area designed perforated so that existing trees can be managed.

Location Senayan, Jakarta Selatan
City Jakarta Selatan
Property Type Office
Area Size 2350 sqm
Design Style Contemporary, Modern, Tropical
Architect / Designer
Rudy Kelana, Sophia Purba
Contractor
-
Photograper
Fernando Gomulya
Project duration
-
Year of completion
2013